Az osztrák Fronius inverterekről röviden néhány műszaki adat és információ.

A hálózatra tápláló Fronius inverterek közül léteznek 1 fázisú illetve 3 fázisú kivitelűek. Magyarországon az áramszolgáltatóknál engedélyezett és gyártás alatt lévő Fronius inverterek 1 fázison 3 kW-tól 8,2 kW-ig léteznek. /Vannak ugyan kisebb teljesítményű engedélyezett inverterek (pl. Galvo vagy IG Plus), de ezek már nem szerepelnek a gyártásprogramban./ Az 1 fázisú két munkapontos invertereket „Primo”-nak nevezték el. Az áramszolgáltatók általában 5 kW-ig engedélyezik maximálisan 1 fázison történő alkalmazását. (Az engedélyezési folyamatban megvizsgálják a saját hálózatukat, hogy milyen invertert engednek és milyet nem. Volt már példa arra, hogy 3 kW-osat is csak 3 fázisú invertert engedett a szolgáltató telepíteni.)  Három fázisú hálózatra lehetséges több 1 fázisú invertert telepíteni, akár nagyobbat is mint 5 kW. Ezt azért lehet megtenni, mert az áramszolgáltató hálózatát szimmetrikusabban fogja terhelni.

 

 

 

 

 

 

 

 

Három fázisú Fronius inverterek közül a Symo termékcsaládon belül vannak 1 munkapontos, illetve 2 munkapontos inverterek. Az 1 munkapontos inverterek 3, 3.7, és 4,5 kW-osak lehetnek. A 2 munkapontos Symo inverterek 3 kW-tól 20 kW-ig terjednek.

Már Magyarországon is megjelentek az áramszolgáltatók engedélyezett inverterei között a Hybrid inverterek (3, 4 illetve 5 kW).

A 20 kW feletti rendszereknél, ahol kiterjedt felületen (akár földi telepítés, akár ipari csarnokok tetejére történő telepítés) nagy mennyiségű napelemet egy irányba lehet tájolni, hasznos megoldást jelenthetnek a Fronius Eco 25 kW-os illetve 27 kW-os inverterei. A Fronius Eco inverterek 3 fázisú 1 munkapontosak.

Letölthető dokumentumok:

Fronius Primo adatlap

EK megfelelőségi nyilatkozat Fronius Primo 3.0-1-8.2-1

Fronius Symo adatlap

EK megfelelőségi nyilatkozat Fronius Symo 3.0-3-S – 4.5-3-S

EK megfelelőségi nyilatkozat Fronius Symo 3.0-3-M – 8.2-3-M

EK megfelelőségi nyilatkozat Fronius Symo 10.0-3-M – 20.0-3-M

EK megfelelőségi nyilatkozat Fronius Symo Hybrid 3.0-3 5.0-3

Fronius ECO adatlap

EK megfelelőségi nyilatkozat Fronius Eco 25.0-3-S 27.0-3-S

Dátum és idő beállítás

Kezelési útmutató Fronius Symo

Hibakódok Fronius Symo

 

További Fronius információ letölthető innen

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.