pestmegye LG napelemek

Telepítéseink során a minőség az egyik legfontosabb tényező. Ez vonatkozik mind a telepített anyagokra (napelem, inverter, tartószerkezet) mind pedig a kivitelezésre. Az LG Electronics mindig felvállalva az úttörő szerepet, a piaci trendek előtt haladva megvalósította a teljesítmény magas szintjét a megbízhatóság és időállóság párosával elegyítve, mindezt letisztult formában fekete színű alumíniumkerettel. A 25 év termékgarancia (piacon általános 10, 12 év) és a 25 év minimum 90,08% teljesítménygarancia (piacon általános 80%) méltó módon tükrözi a termék nagyszerűségét.

Miért is tudja ezt megtenni? Az LG Electronics egy globális, tőkeerős vállalat és az LG termékei számos területen piacvezetőek. A teljesség igény enélkül néhány területet megemlítve: szórakoztató elektronika, háztartási gépek, mobil kommunikáció, jármű alkatrészek, energiaipar. Az LG 6 tervezőközponttal, 14 fiókirodával, 111 leányvállalattal, több mint 77.000 munkavállalójával van jelen a piacon. Mindez egy olyan gazdasági és pénzügyi hátteret biztosít, mely szinte egyedülálló ezen a piacon. Az LG árbevétele a legnagyobb napelem gyártók forgalmának  nagyságrendekkel mérve a többszöröse.

Mit érdemes tudni az LG NeON2 napelemekről?

Mérete ugyanakkora, mint a piacon megtalálható többi napelemé. Az LG-nek is vannak 60 és 72 cellás moduljai. A lakossági telepítések részére leginkább elterjedt 60 cellás változatok 350 Wp- től kezdődnek. Ezek mérete durván 1 x 1,7 m (pontos méretekért kattintson az alábbi linkre: C-350W-LG-NeON2 ) Ebből az következik, hogy ugyanakkora tetőfelületre LG napelemekből nagyobb rendszer telepíthető vagy akár fordítva is nézhetjük vagyis ha valahol a tető mérete korlátozott (a telepíthető rendszernagyságot tekintve a tető a szűk keresztmetszet), akkor ott a nagyobb teljesítményű panelekkel lehet biztosítani a minél nagyobb teljesítményhozamot.

A garanciáról feljebb már esett szó, de soha nem árt tudatosítani, hogy az LG 25 év teljes körű garanciát biztosít a napelemekre. A 25 év termékgarancia azt jelenti, hogyha a napelem – mint termék – meghibásodik (úgy mint például egy bármilyen elektromos berendezés), akkor erre a szavatosság 25 év. A 25 év teljesítménygarancia pedig azt jelenti, hogy az LG garantálja, hogy a napelem teljesítménye a névleges teljesítményének minimum a 90,08 %-át 25 év elteltével is képes lesz előállítani. Mit is jelet ez? A napelem ki vannak téve az időjárás viszontagságainak, így természetesen a nap káros sugarainak is. Ezek a sugárzások a napelemeket alkarészeit öregítik. Az LG több évtizedes tapasztalatai alapján, folyamatosan fejlesztette termékeit, hogy ezeket a káros hatásokat minimalizálja, így érte el, hogy garantálni tudja 25 év elteltével is a napelemek megfelelő hatásfokát. Hogyan néz ki ez a számok nyelvén? Vegyünk alapul egy 350 Wp (Watt peak) névleges teljesítményű napelemet. Ennek a 90,08 %-a: 315,28 W. Az LG tehát garantálja, hogy a napelem 25 év elteltével is minimum 315,28 W előállítására képes lesz.

 

LG: Life’s Good

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.